VertaalOfferteProfessionele vertalingen naar alle talen. Upload uw document voor de scherpste offerte.
VertaalOfferteProfessionele vertalingen naar alle talen. Upload uw document voor de scherpste offerte.

Overzicht van talenWat kost een Zweedse vertaling?

De expertise van ons vertaalbureau

Heeft u een professionele vertaling van of naar het Zweeds nodig? Dan bent u bij ons vertaalbureau aan het juiste adres! Wij werken met professionele, zeer ervaren vertalers die moedertaalspreker zijn van het Zweeds. Bovendien hebben wij voor elk specialisme de juiste vertaler in huis; of u nu een juridische, technische of commerciële tekst wilt laten vertalen, wij schakelen de juiste vertaler in voor u.
Uw vertalingen van en naar het Zweeds worden in samenwerking met onze Zweedse collega’s verzorgd. Zij zijn goed op de hoogte van wat er speelt op de Zweedse markt. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw teksten meteen geschikt zijn voor uw publiek.

Algemene informatie over de Zweedse taal

Zweedse vlag

Wij vertalen al meer dan 16 jaar naar het Zweeds.

Het Zweeds behoort tot de Scandinavische talen en is als Germaanse taal in de verte verwant aan het Nederlands. Het is, logischerwijs, de officiële taal van Zweden. Iets verrassender is misschien dat ook in Finland het Zweeds deze status heeft. In Finland heeft ongeveer zes procent van de bevolking Zweeds als moedertaal. Bij elkaar zijn er zo’n negen miljoen mensen die het Zweeds als moedertaal spreken. Daarnaast is er nog een kleine bevolkingsgroep in Estland, zo’n tien procent, die een variant van het Zweeds spreken. Er zijn drie soorten Zweeds te onderscheiden; de standaardtaal Rikssvenska (‘Rijkszweeds’), Finland-Zweeds en Estland-Zweeds. Wilt u weten of het voor u van belang is hierin onderscheid te maken? Neem dan even contact met ons op! Wij hebben ook Zweeds sprekende projectmanagers om u te woord te staan.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. VertaalOfferte is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.